Grupni treninzi

BODY SHAPE – aerobik srednjeg intenziteta

PILATES – anaerobni tip treninga

Verovatno se pitate sta treba trenirati i na koji nacin – da li u teretani na spravama i trenazerima, mozda neku vrstu aerobika ili jednistavno trcati po Keju … Odgovor je jednostavan – zavisi od Vasih ciljeva i sklonosti!

Naravno da je za jedan dobar kardio trening (vrsta treninga kojim kondicioniramo srce i “topimo”masne naslage u telu) idealno lagano trcati ili brzo hodati negde u prirodi ali za to nemamo uvek uslova. Od 365 dana u godini, koliko je onih sa lepim vremenom kada bi to mogli zaista da sprovedemo u delo? U svakom slucaju nedovoljno ako nam je cilj da smo uvek u formi. Resenje su fitnes centri. Tamo uvek mozete da odradite svoj kardio na nekoj od masina namenjenim za to – stacionirani bicikli, pokretne trake, steperi, masine za nordijsko trcanje …Mozda niste zadovoljni oblikom svog tela ili nekim njegovim delovima, mozda je tonus Vasih misica slab? U tom slucaju vezbanje sa opterecenjem u teretani je idealan tip treninga za Vas!

A ako prepoznajete kod sebe osobinu da ste skloni ‘preskakanju’ treninga i ‘zabusavanju’ na istim trebalo bi da se prikljucite nekim od grupnih treninga gde cete biti motivisani radom cele grupe. Znacete da odaberete pravi tip grupnog vezbanja (aerobika) ako se posavetujete sa nasim instruktorkama, vec u zavisnosti od Vaseg trenutnog fizickog stanja i mogucnosti.